El documental

El llegat de VILADOMAT a MATARÓ: EL CONJUNT DELS DOLORS

Un tresor per descobrir, una història per explicar

 

La capella dels Dolors. Fotografia CRBMC

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Davant la inexistència de cap documental audiovisual que tracti el que està considerat pels experts com el conjunt pictòric més important de la Catalunya del S. XVIII —un dels millors conservats i l’obra més cèlebre i controvertida del principal pintor del barroc català, ANTONI VILADOMAT—, aquest documental farà un recorregut en profunditat per la història del CONJUNT DELS DOLORS DE SANTA MARIA DE MATARÓ i traçarà el perfil del pintor.

TEASER

LA PROPOSTA

Malgrat la importància d’aquesta obra i del seu autor, a dia d’avui no s’ha fet encara cap documental audiovisual que posi en valor i situï al mapa i al circuit cultural actual aquest tresor desconegut del barroc català, declarat bé cultural d’interès nacional, i que és custodiat a Mataró. Un conjunt pictòric que amaga encara moltes incògnites i preguntes sense resposta i que té el mèrit de poder ser admirat avui en el mateix lloc i en la forma en què va ser acabat.

Per això justament, per descobrir i endinsar-nos en aquesta obra d’art, valorada com un dels més brillants exponents de la pintura barroca catalana i una joia del patrimoni artístic català i que és, paradoxalment “una gran desconeguda”, ens hem proposat fer un documental articulat a través de documents històrics i que tindrà la força en els testimonis dels principals implicats en la seva conservació i estudi. A través de les seves paraules reconstruirem la història, mostrarem les darreres descobertes i traçarem el perfil d’Antoni Viladomat i ens aproparem a la seva manera d’entendre l’ofici de pintor.

El documental també tindrà una versió de curta durada pensada perquè funcioni com a part de recorregut expositiu obert al públic.

Volem que aquest projecte serveixi per interconnectar diferents públics, amb la qual cosa el documental beneficiarà principalment les institucions educatives, culturals i turístiques de la ciutat de Mataró i, per extensió, a tot Catalunya.

ELS ENTREVISTATS

Dr. Francesc Miralpeix, principal estudiós de l’obra d’Antoni Viladomat, autor del primer catàleg crític complet de l’obra del pintor i comissari de la mostra col·lectiva de 2014 a 4 ciutats catalanes:  “El Pintor Antoni Viladomat i Manalt (1678-1755)”.

Sra. Àngels Solé, directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Sra. Carme Clusellas, presidenta de l’Associació de Museòlegs de Catalunya i actual directora del Museu d’Art de Girona.

Sr. Carles Marfà, director del Museu de Mataró.

Sr. Nicolau Guanyabens, director del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró.

Sr. Xavier Alarcón, membre de l’equip del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró.

Sra. Ruth García, membre de l’equip del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró.

Material de promoció de la campanya

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s